
„În momentul în care realizăm că toate lucrurile se schimbă, nu va mai exista nimic de care să încercăm să ne agățăm.” – Lao Tzu
Natura este un profesor rafinat. Ciclurile care se succed aduc revelații importante despre viața însăși și despre reînnoire. De aceea, a trăi conștient la unison cu trecerea anotimpurilor, a fi receptiv la mediul înconjurător este extrem de important. A fi nesincronizat, a nu fi la unison, înseamnă o luptă constantă, un efort de a fi împotriva curentului.
De fapt, arborii foioși ne pot învăța foarte multe. Aceștia își lasă frunzele în fiecare an pentru ca primăvara să apară o nouă viață. Dacă nu ar renunța la frunzele lor ajunse la maturitate, reînnoirea nu ar fi posibilă. Astfel, ei ne arată că nu ne putem agăța la nesfârșit de orice din viața noastră.
Toamna este un moment perfect pentru a ne întreba de ce anume ne agățăm
Toamna, copacii își arată atât vulnerabilitatea, cât și rezistența, iar acestea merg de obicei mână în mână. Această perioadă este perfectă pentru a renunța la ce nu ne mai susține. Avem tendința de a ne agăța de lucrurile moarte, fie că sunt materiale sau emoționale, mai ales pentru că ne este teamă să fim complet „dezgoliți”.
Renunțarea și detașarea lipsite de anxietate, atunci când rămânem ancorați în propriul nostru centru, ușurați și expuși, este locul unde începe munca interioară. Întreabă-te ce trebuie să eliberezi, ce te reține, ce trebuie să lași să plece, să treacă pentru ca primăvara să poată sosi.
Doar schimbarea este constantă
Acest lucru poate suna ca un clișeu, dar este profund adevărat; prin urmare, a renunța înseamnă să te abandonezi acestui concept și să te lași purtat de curent în loc să te lupți cu el, sporind suferința.
Indiferent cât de des reușim aceasta, a renunța nu este niciodată ușor. Este nevoie de curaj pentru a te îndepărta de situațiile și relațiile care nu te mai susțin în dezvoltarea ta și pentru a face un pas înainte în necunoscut. Să te temi să renunți, să te detașezi dar, în același timp, să fii pregătit pentru schimbare nu se exclud reciproc, însă rezistența la acest proces va frâna cu siguranță creșterea.
Atunci când renunți, este esențial să nu te concentrezi asupra pierderii, ci să faci loc pentru lucrurile mai bune care vor veni. Să te concentrezi pe ceea ce dobândești astfel:
- Pace
- Ușurință
- Energie
- Timp
- Resurse
- Iubire
- Curaj
- Reziliență
- Încredere
Tensiunea pe care o creăm prin faptul că ne agățăm de lucruri și de oameni care nu ne mai susțin în creșterea noastră se eliberează atunci când renunțăm, ne detașăm și atunci putem intra cu ușurință în starea de flux.
Modalități de a învăța să renunți și să lași lucrurile să curgă
Yoga și meditația pot fi de un ajutor extraordinar în aceste situații, dacă sunt practicate cu regularitate, deoarece susțin transformarea și ne ajută să o și acceptăm. Atunci când putem rămâne centrați în noi înșine în mijlocul haosului, ne conectăm cu adevărat la propria noastră putere.
Privește copacul toamna! Cândva era plin de frunze, acum arată dezordonat, dar trăiește și este frumos, ca și noi! Renunțăm să ne mai încleștăm de lucruri, evenimente și oameni și apoi înflorim din nou.
Atunci când lăsăm natura să ne învețe, putem curge și noi în ritmul natural al vieții, fără rezistență. Cu cât reușim mai mult să facem acest lucru, cu atât viața noastră va fi mai lină și totul decurge perfect … exact așa cum este.
Dacă îți dorești o discuție mai profundă pe tema de mai sus sau îndrumare în situațiile de viață cu care te confrunți contactează-mă pentru o ședință de coaching!
Îți doresc succes.